Domov » Arhiv prireditev Griže 2013

Pravljična ura: Dobri snežak

27 februar 2013 Brez komentarja

V sredo, 27. februarja 2013, je v Izposojevališču Griže potekala pravljična ura s poustvarjanjem. Prisluhnili smo pravljici o dobrem snežaku, ki je gozdnim živalim pomagal preživeti zimo.
Pavlinca in Feliks na domačem vrtu naredita velikega snežaka. Vsi so osupnili, tako lep je bil. »Kako čudovit snežak!« so vzklikali otroci. Odrasli so se smehljali in se spominjali svoje mladosti. Še Luna se je morala nasmehniti. Toda … Prav sredi noči je k snežaku prifrfotal mali sivi vrabec. »Gospod snežak, zmrzujem!« In snežak mu je odstopil svoj klobuk. Kmalu se je ob snežakov trebušček podrgnil zajček Skokec. »Lačen!« In snežak mu je odstopil svoj nos – korenček. A to še ni bilo dovolj. »Vzemi moje lase in si zgradi domek,« so bile snežakove besede, ko se je k njemu zatekel tudi mišek. Nazadnje je prišel jež in od snežaka dobil metlo. Ojojoj!
Zjutraj je Sonce zasijalo na nebu. S tisoči drobnih kapljic vode, v katere se je spreminjalo snežakovo telo, je zmehčalo zemljo in jo pripravilo na pomlad. Zadnje darilo dobrega snežaka je bil prelep zvonček. »Hvala ti, lepa ti hvala, dobri snežak!« so bili srečni otroci in živali, saj je dobri mož tako za vedno ostal med njimi.

Po pravljici smo bili ustvarjalni. Naredili smo vsak svojega dobrega snežaka.

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!