Domov » Arhiv prireditev Polzela 2014

Pravljična ura

30 januar 2014 Brez komentarja

Na zelo zasnežen januarski večer nas je obiskala gospa Barbara Čeh, ki raziskovalno dela na področju poljedelstva. Pripovedovala nam je svoje zgodbice iz zbirke knjig Škratek Nace. Skupaj z njim in v družbi članov njegove družine (mamo škratico Kmetovalko, očkom škratom Kmetovalcem in sestrico Klaro) smo spoznavali krompir in sončnice.

Ob slikanici Škratek Nace pospravlja krompir smo spoznali, kje raste krompir, zakaj je različnih barv, da ima žile in popek, da iz njega lahko pripravimo pomfri, čips in solato, iz česa zraste nova rastlina in da ima krompir tudi eno veliko skrivnost.

Ob slikanici Škratek Nace in sončnice pa smo izvedeli, kje se skriva sončnično olje, da se mlade sončnice obračajo za soncem, zakaj jih obletavajo čebele, katere živali rade jedo cele rastline in katere sončnično seme, da ima sončnica trmaste korenine in kosmate liste …

Ob koncu slikanic smo našli še ilustrirana recepta – za slastne škratje ladjice, narejene iz krompirja, in jogurtove miške, pečene v sončničnem olju.

S škratjo družino smo se veliko naučili in se zabavali.

Gospe Barbari Čeh se zahvaljujemo za obisk in veselo druženje ter upamo, da se kmalu spet vidimo.

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!