Domov » Arhiv prireditev 2015 - Polzela

Potopisno predavanje – V Avstralijo brez solzivca

10 september 2015 Brez komentarja

V četrtek, 10. septembra 2015, je v Občinski knjižnici Polzela doživetja z mesec in pol trajajočega potovanja po »rdeči deželi« Avstraliji z nami delila domačinka Živa Pur.

Živa je stara 23 let in ravno končuje študij anglistike in primerjalne književnosti. Potovanja so od nekdaj njena strast. Želi si videti čim več različnih držav in kultur ter preizkusiti življenje v različnih okoljih. V preteklem letu se je temu res posvetila in je najprej tri tedne preživela na Filipinih in nato še mesec in pol v Avstraliji. Po vrnitvi je za šest mesecev odpotovala v Belgijo.

Čeprav se je po vsakem potovanju zelo lepo vrniti domov, pa zdaj že razmišlja, kam naprej.

Njena nadvse duhovita in doživeta predstavitev nas je popeljala po ogromni deželi tam spodaj. Sprehodili smo se po Sydneyju, ki je eno izmed največjih mest celine. V vseh odtenkih čudovitih barv smo z Živo podoživljali rdeči center Avstralije, kjer se nahaja tudi rdečkasti osamljenec Uluru, največji skalni monolit na svetu. Nato so sledili Melbourne, Perth in južni del zahodne Avstralije, Adelaide, Brisbane, Byron Bay ter Tasmanija. Občudovali smo fantastične kraje v puščavi, čudovite plaže in sončne zahode ter poslušali anekdote o živalskih predstavnikih celine.

Živa je potovala sama, v lastni režiji, s svojim nahrbtnikom. Ker je potovanje z vrstniki zabavnejše, se je trikrat udeležila večdnevnih tur.

V Živini družbi smo izjemno uživali. In ker v prostem času rada gospodinji, nam je po koncu predavanja pobožala še borbončice s svojimi odličnimi slaščicami.

Živi želimo veliko sreče na vseh poteh, ki jo še čakajo.


Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!