Domov » Arhiv prireditev 2019 - Žalec

Potopisno predavanje Po Poti ribičev

21 maj 2019 Brez komentarja

Si predstavljate, kakšne bi bile vaše počitnice, če bi teden dni živeli v popolnem zlitju s silovito, divjo, prvinsko naravo? Samo veter z morja, pršenje divjih valov, ki enakomerno butajo ob obalo, rumeni pesek pod nogami, navpične skale, ob katerih se lomijo valovi Atlantika, vmes pa glasovi divjih ptic, ki gnezdijo na vrhu najbolj nedostopnih skalnih pečin in klifov … Na ta vprašanja nam je v torek, 21. maja 2019, v Medobčinski splošni knjižnici Žalec na potopisnem predavanju odgovorila Nada Mulej, ki je vse to doživela februarja letos, ko je prehodila 125 km dolgo Pot ribičev, ki poteka ob portugalski obali Alentejo. Pot ribičev (Fishermen’s Trail ali Trilho dos Pescadores) je del tako imenovane Rote Vicentine in je urejena ter označena pešpot po zaščitenem naravnem parku skoraj nedotaknjene obale Atlantika, ki v vsakem novem zalivu ponudi prizor, ki jemlje dih.


Rota Vicentina je mreža novourejenih sprehajalnih poti v jugozahodnem delu Portugalske. Obsega zgodovinsko pot, pot ribičev in več krožnih poti med mestom Santiago do Cacém in rtom St. Vincent, najzahodnejšo točko v Evropi.

 

Pot ribičev se začne v kraju Porto Covo in konča pri svetilniku Cabo de São Vicente. Najprimernejši čas pohoda je od septembra do junija.

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...