Domov » Arhiv prireditev 2019 - Polzela

POTOPISNO PREDAVANJE O ANTARKTIKI

14 november 2019 Brez komentarja

V četrtek, 14. novembra 2019, je v Občinski knjižnici Polzela potekala potopisna predstavitev o najhladnejši celini sveta – Antarktiki.

Predavateljica Barbara Popit zase pravi, da je po duši popotnica. Svoja občutja in doživetja na popotovanjih po različnih celinah rada prelije na platno, papir ali deli s poslušalci na potopisnih predavanjih. In tako nam je predstavila Antarktiko, izolirano in še razmeroma nedotaknjeno celino, v osrednjem delu ledeno puščavo, na obrobnih delih pa poseljeno z unikatnimi živalskimi vrstami. Je najhladnejša, najbolj vetrovna, najbolj suha, najbolj ledena in najvišja izmed vseh celin sveta, ima najdaljše dneve in najdaljše noči. Spoznali smo zgodovino odkritja Antarktike ter skupaj s polarno ekspedicijo pluli med ledenimi gorami in spoznavali čudovito, neokrnjeno naravo na koncu sveta.

Svojo predstavitev je predavateljica sklenila z mislijo: »Obstaja svet, ki je popolnoma drugačen od našega. Ledeni svet s svojo čarobno pokrajino te popolnoma prevzame, zasvoji in tvojega srca nikoli ne zapusti. To je Antarktika.«

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...