Domov » Arhiv prireditev Polzela 2014

POTOPISNO PREDAVANJE KATARINE ČAKŠ O JUŽNI KOREJI

9 januar 2014 Brez komentarja

Svet, ki je tako oddaljen, da se ga Evropejci komaj zavedamo in presenetljivo slabo poznamo, je svet razsežnosti in presežkov.

Šmarčanka Katarina Čakš, absolventka arhitekture, se je lani poleti udeležila poletne šole v Šanghaju in jo skupaj s prijatelji razširila v študijsko pot po Kitajski in Južni Koreji. Obe državi sta se rodili iz bogate lastne zgodovine, v zadnjih desetletjih pa se v njuno okolje vedno močneje implementirajo miselnost in ideali zahoda.

Južna Koreja kot majhen, izoliran in malo poznan fenomen uspeha vedno znova preseneča na številnih področjih. Korejci v vrzeli med tradicijo in globalizacijo živijo svojevrstno življenje, ki v mnogih pogledih ostaja zakoreninjeno v starih običajih ter prepričanjih, hkrati pa z neverjetno hitrostjo sprejemajo tehnološki napredek in kapitalistično miselnost.

Katarina Čakš nam je na zanimivem potopisnem večeru predstavila svoje doživljanje te dežele. Popeljala nas je na pot po mestih in podeželju, spoznali smo tradicijo in družbo Južne Koreje, ki je ena izmed najhitreje razvijajočih se držav na svetu.


Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!