Domov » Arhiv prireditev 2024 Žalec

Petošolci Osnovne šole Prebold na obisku v Občinski knjižnici Žalec

6 marca 2024 Brez komentarja

V sredo, 6. marca 2024, je bilo v Občinski knjižnici Žalec precej živahno. Obiskali so nas petošolci Osnovne šole Prebold, ki so bili v Žalcu zaradi gledališke predstave. Da je bilo dopoldne zanje dobro izkoriščeno, so v svoj urnik uvrstili še obisk knjižnice. Sprejeli smo jih odprtih rok in jim pripravili program.

Knjižničar Bojan Uranjek jim je predstavil knjižnico, kot jo spoznavajo prek spleta. Na interaktivnem zaslonu so si ogledali spletno stran Medobčinske splošne knjižnice Žalec in preverili, katere storitve jim omogoča članstvo v naši knjižnici. Tako so na spletni strani spoznali domoznansko gradivo, ki jim je na voljo prek spletne strani naše knjižnice, seznanili so se z e-knjigami (Biblos) in zvočnimi knjigami (Audibook) ter si ogledali še kratek filmček o potujočih knjižnicah.

Knjižničarka Tina Štrajher je petošolce popeljala v svet pravljic. Čeprav so se na začetku skorajda malce upirali in trdili, da so za pravljice že preveliki, so nato z velikim zanimanjem prisluhnili pripovedovanju slovenske ljudske pravljice Zlata ptica.

Iz knjižnice jih nismo pustili praznih rok, toda prej smo jih postavili pred izziv. Spominek na obisk knjižnice so si morali izdelati sami. Za to je poskrbela knjižničarka Tina Uranko, ki je pripravila prijetno ustvarjalnico, na kateri so si otroci izdelali svoje knjižne kazalke. Prepričani smo, da v prostem času radi berejo in jim bodo tako prišle še kako prav.

Petošolci so nas zapustili dobre volje in z lepimi vtisi, enako je bilo čutiti tudi z naše strani. Takšnih obiskov radovednih in živahnih otrok smo vedno veseli.

 

Tina Štrajher

Fotografije: Bojan Uranjek, Tina Uranko in Tina Štrajher

Deli vsebino na facebook-u...