Domov » Arhiv prireditev 2016 - Prebold

Odprtje razstave in pogovorni večer s fotografskim mojstrom Miranom Orožimom

19 januar 2016 Brez komentarja

V torek, 19. januarja 2016, je v Občinski knjižnici Prebold potekal nadvse pester dogodek. Janez Vedenik se je v prvem delu večera pogovarjal s fotografskim mojstrom Miranom Orožimom. Predstavljena je bila gostova življenjska in fotografska pot. Prireditve sta se udeležila tudi župan Občine Prebold Vinko Debelak in podžupan Franc Škrabe.    

Stvari, s katerimi se ukvarja Miran Orožim, se v njegovem življenju spontano dopolnjujejo – je inženir gozdarstva, planinec, v mladosti je bil uspešen atlet. Sprehajajoč se po gozdovih, je s seboj praviloma vzel tudi fotoaparat. In ker je pozoren in strpen opazovalec narave in pestrosti življenja v njej, ga je to pripeljalo do naziva fotografski mojster. Je v vodstvu Fotografskega društva Celje, redno sodeluje na fotografskem ekstemporu Kozjansko jabolko, ki ga je sam tudi pomagal ustanoviti. Pravi, da je za uspelo fotografijo treba biti ob pravi svetlobi na pravem mestu, ujeti je treba tudi pravi dogodek. V pogovoru je beseda tekla tudi o tem, da gost zelo rad potuje v različne predele sveta, in ob tem nastajajo številne zanimive fotografije. Fotografiral je v džungli, nazadnje ob ustju Donave v Romuniji.     

V drugem delu večera je sledila avtorjeva projekcija fotografij Prebolda in njegove okolice, nato pa smo večer sklenili z odprtjem fotografske razstave. Obiskovalci si lahko v času odprtosti knjižnice do vključno 2. februarja 2016 ogledajo številne fotografske motive, med katerimi razstavi poseben pečat daje ciklus fotografij, ki prikazujejo hmeljarstvo v Spodnji Savinjski dolini.Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...