Domov » Arhiv prireditev Žalec 2012

Odprtje fotografske razstave Almino samotno potovanje v dokumentarnem filmu

11 junij 2012 Brez komentarja

V Medobčinski splošni knjižnici Žalec smo v sodelovanju z Muzejem novejše zgodovine Celje odprli slikovito razstavo Almino samotno potovanje v dokumentarnem filmu. Na odprtju razstave smo tudi predvajali igrano-dokumentarni film Alma Karlin – samotno potovanje scenaristke in režiserke dr. Marte Frelih. Po uvodnih taktih mlade čembalistke Kim Pavlič sta direktorica Medobčinske splošne knjižnice Žalec Jolanda Železnik in Irena Štusej prebrali odlomka iz knjige Almine meje in margine. Pesem posvečeno državljanki sveta je prebral avtor pesmi Andrej Steničnik. Nekaj besed o sami razstavi in o delu, ki ga Muzej novejše zgodovine Celje posveča Almi Karlin pa je dodala direktorica muzeja Tanja Roženbergar Šega, med drugim tudi avtorica razstave. Kot popestritev večera je prišla Japonka, ki živi v Preboldu Keiko Vahčič Miyazaki. Oblečena v kimono je izdelovala origami, japonskega svetega ptiča žerjava.

V knjigi Samotno potovanje, ki je bila osnova za igrano – dokumentarni film, Alma Karlin opisuje svoje najobsežnejše izkušnje in najgloblja občutenja, ki so jih v njej obudile tuje dežele. Osrednjo temo filma predstavlja njena osemletna nevarna in tvegana pot okoli sveta.

Razstava fotografij s snemanja filma bo v Medobčinski splošni knjižnici Žalec na ogled v času odprtosti knjižnice do 31. avgusta 2012.

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!