Domov » Projekti

TUDI MALI SAVINJČANI BEREJO ali ČRKOLJUB in BESEDULJA 2013-2014

3 december 2013 Brez komentarja

Od Ta veselega dneva kulture  dalje mali Savinjčani berejo v bralnem projektu Črkoljub in Besedulja.

V Medobčinski splošni knjižnici  Žalec že več let skrbimo za promocijo branja odraslih bralcev, ki letos že sedmo sezono berejo v projektu Savinjčani beremo. V decembru pa začenjajo z branjem v svojem projektu mali Savinjčani, imenovanim Črkoljub in Besedulja. Tudi ta zajema občane šestih občin Spodnje Savinjske doline (Braslovče, Polzela, Prebold, Vransko, Tabor in Žalec).

Branje v novem projektu je namenjeno otrokom od 4. do 6. leta starosti; to je pravljično obdobje, razvoj čustvene inteligence je v tem obdobju najbolj intenziven. V splošni knjižnici so izbrali kakovostno branje, predvsem tisto, nagrajeno z znakom ZLATA HRUŠKA. Otroci se vpišejo v vrtcu, če pa vrtca ne obiskujejo, se vpišejo v splošni knjižnici. Članstvo v knjižnici je za otroke brezplačno. Berejo skupaj s starši. Kasneje bodo v vrtcu obnovili vsebine s skupinskimi ilustracijami oz. s posamezno ilustracijo tistih, ki se v projekt vpišejo v knjižnici. Na koncu bralne sezone bo zaključna prireditev, na katero bodo otroci prišli s starši in prejeli simbolno darilo.

Otroška duša je občutljiva in ranljiva, knjižničarji bi radi le ogreli dlani, ki že sedaj skrbijo za njeno varnost in razvoj. Na dan, ko smo začeli s projektom, je žalsko splošno knjižnico obiskala skupina otrok iz vrtca v Žalcu, z njimi pa je bila tudi avtorica slikanice Nikolika Irena Štusej, ki je vključena v branje v projektu Črkoljub in Besedulja.

Seznam knjig – 1 stran.pdf
Seznam knjig – 1 stran.pdf

 

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!