Domov » Arhiv prireditev 2023 Žalec

Obiskovanje žalskih prvošolcev

13 novembra 2023 Brez komentarja

V mesecu novembru smo zaključili obiskovanje prvošolcev žalskih osnovnih šol. Bližnje osnovne šole so nas obiskale v knjižnici, da pa drugi prvošolci niso prikrajšani, smo se k njim napotili mi. Tako smo konec oktobra obiskali POŠ Trje, po jesenskih počitnicah pa OŠ Griže, POŠ Liboje, OŠ Petrovče in nazadnje še OŠ Šempeter v Savinjski dolini.

Razposajenim prvošolcem smo na obisku predstavili našo knjižnico, razložili smo jim, zakaj ji rečemo medobčinska in kaj pomeni, da je knjižnica splošna. Izvedeli so, kakšne prednosti jim ponuja naše članstvo, da nas lahko obiščejo po vseh enotah. Pogovarjali smo se o bontonu v knjižnici in o tem, kako ravnamo s knjigami. Povabili smo jih k vpisu in z veseljem smo ugotovili, da jih je veliko že vpisanih, k čimer je pripomogel bralno-spodbujevalni projekt Mali Savinjčani beremo, ki ga izvajamo v sodelovanju z vrtci Spodnje Savinjske doline.

Otroke smo povabili v svet pravljic in jih spodbudili, da nas obiščejo na naših pravljičnih urah. Da pa bi si lažje predstavljali, kako ta druženja potekajo, smo jim eno pravljico prebrali tudi mi. Če so bili med predstavitvijo knjižnice živahni, glasni in so z navdušenjem delili svoja mnenja o knjižnici, knjižničarjih, knjigah, so pri pravljici potihnili, široko odprli oči in kar požirali pravljične besede.

Pridni poslušalci si zaslužijo majhno pozornost in tako smo jim razdelili pobarvanke, ki vključujejo glavne informacije o vseh enotah Medobčinske splošne knjižnice Žalec ter o vpisu. Še bolj pa so se otroci razveselili svinčnikov, ki so jih krasile simpatične čarovnice. Tudi mi nismo ostali praznih rok, saj so nas nagradili s svojim navdušenjem, pridnim poslušanjem in številnimi objemi. Tako se že veselimo prihodnjega šolskega leta, ko obiske spet ponovimo.

Tina Štrajher

Deli vsebino na facebook-u...