Domov » Izpostavljeno

NOČ KNJIGE 2021

21 april 2021 Brez komentarja

Spoštovani,

23. april 2021, svetovni dan knjige in avtorskih pravic, v Medobčinski splošni knjižnici Žalec posvečamo naši domoznanki, pesnici Neži Maurer. Lansko leto je dopolnila 90 let, vendar njenega jubileja zaradi neobičajnih razmer nismo primerno praznovali.

Ker smo ta dan na Noči knjige od 19.30 do 22.00 na prireditvi le zaposleni, spremljajte dogajanje na naši spletni strani in družbenih omrežjih ter bodite pozorni na razsvetljena okna knjižnice ponoči.


 

Letošnji 23. april, svetovni dan knjige in avtorskih pravic, smo v Medobčinski splošni knjižnici Žalec posvetili naši domoznanki, pesnici Neži Maurer. Lansko leto je dopolnila 90. let, vendar njenega jubileja zaradi neobičajnih razmer nismo primerno praznovali. Zaposleni v Medobčinski splošni knjižnici Žalec smo si v Noči knjige od 19.30 do 22.00 pogledali najnovejši film o njenem življenju in delu Neži Maurer, častni občanki Občine Polzela, za njenih 90 let, ki je za javnost dostopen na spletni strani žalske knjižnice (www.zal.sik.si). S fotografskimi utrinki smo obujali spomine na pretekla dogajanja v okviru Noči knjige, ki so bili vidni tudi na spletu. Prireditev je bila zaradi znanih razmer za javnost zaprta, pozorni sprehajalci pa so lahko opazili prikupno razsvetljena okna knjižnice ponoči.

 

Luč se najjasneje vidi v temi.

Pomagajte nam jo prižgati, tokrat v srcu in mislih.

Kolektiv Medobčinske splošne knjižnice Žalec


 

Uradna spletna stran – https://2021.nocknjige.si

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...