Domov » Izpostavljeno

NATEČAJ ZA NAJBOLJŠE LJUBEZENSKO PISMO V SLOVENIJI

10 julij 2013 Brez komentarja

Po sledeh Josipine Turnograjske – NATEČAJ ZA NAJBOLJŠE LJUBEZENSKO PISMO V SLOVENIJI

 Lanskoletni izjemni odziv med mladimi na naš razpis za najboljše ljubezensko pismo in številne želje po njegovi ponovitvi so nas opogumile in vzpodbudile, da letos ponovno v sodelovanju z Občino Preddvor razpisujemo natečaj za najboljše ljubezensko pismo med mladimi v Sloveniji.

Na sledeči način bi želeli počastiti tudi letošnjo 180-letnico rojstva Josipine Urbančič Turnograjske, prve slovenske pesnice, pisateljice in skladateljice.

NAVODILA:

V razpisu, ki je letos razdeljen na dve ločeni kategoriji (osnovnošolci in srednješolci),  sodelujejo lahko učenci osnovnih (od 6. do 9. razreda) in srednjih šol. Ljubezensko pismo je lahko pisano na različen format papirja, prav tako so barva papirja in vsi ostali dodatki izbira  avtorja pisma.

Ljubezensko pismo naj obsega najmanj 800 in največ 3000 znakov (brez presledka) in je lahko napisano s pomočjo računalnika ali ročno. Vsebina mora biti v jedru vezana na ljubezensko tematiko (lahko je vezana na sodobni čas ali starejše obdobje), pri čemer bodo glavni kriteriji pri ocenjevanju: izvirnost besedila, prvoosebni pripovedovalec, bogastvo besedišča, doživljanje osebe, ki piše, in sama celovitost besedila.

Za najboljša tri ljubezenska pisma v kategoriji osnovnošolci in za najboljša pisma v kategoriji srednješolci so določene nagrade, in sicer bodo nagrajenci prejeli posebno priznanje, ročno izdelane peresnike iz 19. stoletja, bogate knjižne nagrade.

Izdelke pošljite najkasneje do 10. oktobra 2013 na naslov: KD JOSIPINE TURNOGRAJSKE, MAČE 1, 4205 PREDDVOR, S PIPISOM »NAJ LJUBEZENSKO PISMO – OŠ« za osnovnošolce ali »NAJ LJUBEZENSKO PISMO – SŠ«  za srednješolce.

Komisija bo izdelke ocenila na osnovi literarne izvedbe (komisijo sestavljajo tri članice: pisateljica, publicistka in profesorica slovenskega jezika). Izdelkov, poslanih po 10. oktobru 2013, žal ne bomo več uvrstili v ocenjevalni del. Poslana ljubezenska pisma so lahko napisana tudi pod psevdonimom, vendar naj vsak udeleženec natečaja obvezno na poseben list pripiše svoje kontaktne podatke (ime, priimek, naslov in telefon). Ti podatki nam bodo služili izključno za posredovanje obvestila o prejemu nagrade.

Svečana prireditev podelitve nagrad in razglasitve najboljšega ljubezenskega pisma v Sloveniji  se bo odvijala 28. 10. 2013 ob 18. uri v dvorani Kulturnega doma v Preddvoru.

Za morebitna dodatna pojasnila smo vam na voljo na delavec.mira@gmail.com

Želimo vam veliko ustvarjalnega duha in se veselimo vaših ljubezenskih pisem.

Mače, 1. 6. 2013

Dr. Mira Delavec,

predsednica KD Josipine Turnograjske

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!