Domov » Arhiv prireditev Žalec 2015

Na Poti do izvora z Natalijo Resnik Gavez

14 april 2015 Brez komentarja

V torek, 14. aprila 2015, je bila gostja v Medobčinski splošni knjižnici Žalec Ptujčanka Natalija Resnik Gavez. Poleg tega, da je predsednica društva Čar Griča, društva za ohranjanje rokodelske ustvarjalnosti in bujenja notranjega bistva posameznika, je kaligrafinja, ki je v žalski knjižnici vodila že več tečajev. Neustavljiva želja po iskanju odgovorov in harmonije znotraj sebe jo je pripeljala do izvornega znanja nigerijskega ljudstva Jorub. Ob proučevanju modrosti je nastala knjiga POT DO IZVORA, katero je predstavila obiskovalcem, ki so se na predstavitev pripeljali tudi iz bolj oddaljenih krajev. V knjigi so zbrane misli, ki nas popeljejo od sanj in vizij prek Orija, ki je naš notranji vodnik, preko kreiranja in razumevanja, težav in njihovih rešitev, strahu, odgovornosti, časa, prednikov in vrednot do uspeha. Če sledimo vsebini poglavij ter to modrost ne le prebiramo temveč tudi uporabljamo, nam predstavlja most med sanjami o uspehu in doseganju le tega.

Natalija je povedala, da je ob poslušanju modrosti na njenem prvem predavanju o energijah narave, imenovanih Oriše,  imela občutek, kot da je prišla domov, kot da se je vrnila k svojim koreninam. Ljubezen do te zakladnice modrosti jo je vodila na potovanja v Brazilijo in Nigerijo, do številnih posvetitev in pričetka študija Ifa, študija starodavnih Afriških modrosti. V decembru preteklo leto je zaključila študij Ife, kot študentka že 4 študijske skupine, ki je to šolanje pričela pod mentorstvom predavatelja, prof. Sikiru Salami PH.D. – Baba Kinga. S tem pa se njena pot ponotranjenja te neskončne zakladnice znanja šele začenja.

Knjižnica je bila skoraj premajhna za neizmerno pozitivno energijo in veselje do življenja, ki sta Natalijino vodilo v življenju. Vsi, ki jo poznajo, vedo, da ji bo uspelo pridobljeno znanje deliti z drugimi. Njene sanje segajo do vrha Griča, kjer nastaja njen pristan in je sedež društva Čar Griča.

Vse svoje ideje in sanje, kot tudi že udejanjene uspehe, predstavlja na svojih internetnih straneh.Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!