Domov » Arhiv prireditev 2015 - Polzela

Na gradu Komenda straši?

9 junij 2015 Brez komentarja

V torek, 9. junija, so se na gradu Komenda zbrali četrtošolci, ki so se vse leto srečevali v Zabavnem šolskem bralnem klubu. Njihova skupna točka je bila ljubezen do branja takšnih in drugačnih knjig, niti njihovih druženj pa so prepletale mentorica Majda Pur, knjižničarka šolske knjižnice Alja Bratuša in knjižničarka občinske knjižnice Renata Novak ter njena psička, naša nočna čuvajka Chica. Zaključek je bil seveda v znamenju knjig, knjig in še enkrat knjig.

Kot uvod v noč branja so medse povabili vse, ki si želijo pravljico za lahko noč doživeti v drugačnem ambientu. Najmlajša obiskovalka je bila stara dve leti, po pravljico pa sta prišli tudi Tinini babici.

Ko so obiskovalci zapustili grad, se je začela zabava za knjigoljube. Po večerji, z motom »Mizica, pogrni se« je sledil pižama party z mojo plesno delavnico, z iskanjem skritega zaklada in improvizacijo pravljičnih prizorov. Kako bi na primer vi odigrali vsebino, katere glavne osebe so motor, trije bratje, sedem kozličkov in zajec, vloge pa si razdelili štirje gledalci? Če pridete k nam na OŠ Polzela, vam izdamo našo različico.

Pred spanjem smo lahko brali z žepnimi svetilkami, nato pa nas je zagrnila tema. Nestrpno smo čakali duhce, strahove ali podobne stanovalce graščine, katere nastanek predvidevajo okoli leta 1150, obnovili pa so jo pred štirimi leti. Zjutraj smo se zbudili razočarani, ker jih ni bilo … Ali pa smo mi po vseh zabavnih aktivnostih tako trdno zaspali?

Se nam je pa zjutraj med sprehodom do šole, kjer so nas naše kuharice čakale z zajtrkom porodila ideja, da smo morda nehote sprožili govorice, da na gradu Komenda straši. Vse do polnoči so se namreč skozi okna, ki so običajno temna in samotna, tu in tam zasvetili žarki naših žepnih svetilk, s sporočilom: »Buuuuuu, mi smo tu!«

Prostovoljka Tinkara Pur, 7. a

OŠ Polzela

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!