Domov » Arhiv prireditev 2015 - Prebold

Mojih 50 foto utrinkov – odprtje razstave mag. Tatjane Štinek

15 december 2015 Brez komentarja

V torek, 15. decembra 2015, se je v Občinski knjižnici Prebold veliko ljubiteljev fotografije od blizu in daleč zbralo na posebnem dogodku. Avtorica mag. Tatjana Štinek je prav na dan, ko jo je obiskal abraham, na ogled postavila svojo prvo samostojno razstavo s simboličnim naslovom Mojih 50 foto utrinkov. Gre za fotografske utrinke iz evropskega prostora v smislu zgodb iz vsakdanjega življenja. Razstavo je z nagovorom slovesno odprl župan Občine Prebold Vinko Debelak, na ogled pa bo do 12. januarja 2016 v času odprtosti knjižnice.

V pestrem, zanimivem in prazničnem decembrskem večeru je potekal pogovor o vlogi in pomenu fotografije v današnjem času. Knjižničarka Lea Felicijan se je pogovarjala z avtorico razstavljenih fotografij in z njenimi uspešnimi ustvarjalnimi prijatelji iz različnih projektov, s katerimi sodeluje že vrsto let. To so bili: mag. Marijana Kolenko, ravnateljica in kulturna ustvarjalka na mnogo področjih, Nataša Berginc, lastnica blagovne znamke And by Andraž, Miran Gracer, predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Celje, podjetnik, založnik slovenskih knjig in popotnik, in Mojca Korošec, vodja likovne sekcije Kulturno-umetniškega društva Polzela. Sogovorniki so nas popeljali skozi svoja razmišljanja o fotografiji in prepletanju različnih področij njene uporabe. Fotografija je tako lahko orodje za dokumentiranje, širjenje idej in kulture, prav tako je lahko dobrodošla promocija združenj, zbornic, društev, podjetij in projektov, njeno pomembno vlogo lahko opazimo tudi pri izgradnji blagovne znamke ter pri umetniškem izražanju. Vsi gostje večera so izpostavili odlično sodelovanje z avtorico razstave na različnih področjih.

Pogovor so popestrili glasbeniki z melodijami, povezanimi s tematiko razstavljenih del: glasbeni sestav celjske folklorne skupine z violinistko Jasmino Čulk Škoda, ki je avtoričina prijateljica že iz otroških let, in duet likovnic iz Kulturno-umetniškega društva Šmartno ob Paki, ki sta ga sestavljali Stanka Kopušar in Zdenka Kolenc.


Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...