Domov » Arhiv prireditev Žalec 2013

Moje življenje z Almo Karlin

28 februar 2013 Brez komentarja

Zadnji februarski večer so na svoj račun prišli ljubitelji monodram. Nabralo se jih je toliko, da so do zadnjega kotička napolnili Savinovo hišo, kjer so lahko prisluhnili monodrami Moje življenje z Almo Karlin, katere režiser je Michael Green Alujevič. Monodrama predstavlja zgodbo dveh velikih žensk, dveh velikih Celjank – Alme Karlin in Thee Schreiber Gammelin.

Slednja se je leta 1934 preselila k Almi v Celje in v tem mestu ostala do svoje smrti. Skozi Theino pripoved je moč spoznati njeno življenju in življenje  Alme Maximiliane Karlin, njena evropska predavanja, popotovanju po svetu, njeno življenje pred II. svetovno vojno, med njo in po njej, sodelovanju z NOB, Almino smrt in Theino ustvarjanje, delo ter življenje v Celju.

Monodrama odkriva tudi kaj manj znanega, še zlasti preseneti na koncu, ko razkrije, kaj se je dogajalo s pismi, na katera je Thea tako potrpežljivo in že skoraj brezupno čakala leta in leta.

Moje življenje z Almo Karlin je zgodovinsko-domoznansko-potopisna monodrama, prikazana skozi oči mogoče nekoliko prezrte Thee Scheiber Gammelin v izvedbi odlične Barbare Vidovič.

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!