Domov » Arhiv prireditev Prebold 2014

Metulj brez pomladi, literarni večer

18 marec 2014 Brez komentarja

V torek, 18. marca 2014, je v Občinski knjižnici Prebold potekal literarni večer z naslovom Metulj brez pomladi. Svoje literarno udejstvovanje je predstavila Antica Knavs Marijanac, upokojena učiteljica iz Brežic. Z njo se je pogovarjala Lea Felicijan.
Do zdaj je gostja izdala zbirko zgodb iz otroštva z naslovom Anci, ti presneti mulc, pesniško zbirko Kdo gre z nami in avtobiografski roman Metulj brez pomladi. Pravi, da so vsa njena dela resnična in povsem iskrena; takšna, kakor jih je narekovalo življenje. Prikazujejo pot do uresničitve življenjske želje: postati dobra, razumevajoča učiteljica, vzornica svojim učencem. Vse to ji zagotovo ne bi uspelo brez mamine brezpogojne podpore, njej je roman Metulj brez pomladi tudi posvečen. Otroke avtoričina dela zapeljejo, odrasle sprostijo.

Literarnemu večeru pa so prav posebno noto dodali še trije gostje. S svojim čutnim branjem pesmi in odlomkov sta obiskovalce navdušili Manja Holobar iz Kulturno-umetniškega društva Svoboda Prebold ter Zinka Žnideršič, ki je sicer prispevala barvite in domiselne ilustracije v predstavljenih knjigah. Za glasbeni program je poskrbel mladi kitarist Tim Zazijal.


Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!