Domov » Arhiv prireditev 2015 - Prebold

Meditacija: pot do vitalnosti in ravnovesja

11 marec 2015 Brez komentarja

V sredo, 11. marca 2015, je v Občinski knjižnici Prebold potekalo predavanje o meditaciji, ki ga je izvedel Zoran Mihajlović. Predavatelj je avtor razvojnega sistema Horizonti, tj. šole razvojnih naukov in praks. Med drugim je tudi soavtor programa Pot duhovne samouresničitve, dolgoletni učitelj na Duhovni univerzi ter avtor mnogih člankov in izobraževalnih televizijskih oddaj s področja osebnega in duhovnega razvoja. Je soavtor meditativnih zgoščenk Globinska sprostitev in Globinska meditacija ter mnogih drugih meditacij. Trenutno deluje kot glavni in odgovorni urednik Studia 12 TV.

Meditacija je bila od nekdaj način vzpostavljanja notranjega ravnovesja, a tudi pot spoznanj in življenjskih sprememb. Ne glede na vrsto meditacije, ta vpliva tako na osebno rast posameznika kot na njegov odnos do sveta. Sodobne raziskave so pokazale, da redno izvajanje meditacije zdravi, sprošča, vpliva na psihološko ravnovesje, krepi zbranost in kreativnost ter povezuje z globljimi plastmi zavedanja. S tem ima meditacija izjemen vpliv na kakovost življenja. Kdor se odloči za meditacijo, se odloči za pot sprememb.

V predavanju se je gost dotaknil naslednjih področij: učinki meditacije, od mističnih opisov do znanstvenih raziskav, sodobni življenjski ritem in notranje ravnovesje, vrste meditacij glede na namen in cilj, kaj naj bo merilo pri izbiri meditativnega pristopa, kako se naučiti meditirati. Izvedenih je bilo tudi nekaj praktičnih vaj meditiranja.


Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!