Domov » Arhiv prireditev 2019 - Polzela

MEDGENERACIJSKO SREČANJE BRALNE SKUPINE MRAVLJICE IN UČENCEV OŠ POLZELA

30 maj 2019 Brez komentarja

V četrtek, 30. maja 2019, smo se v Občinski knjižnici Polzela srečali ljubitelji knjig, branja, spoznavanja novih avtorjev, žanrov in razpravljanja o prebranem. Na tem prisrčnem medgeneracijskem dogodku so sodelovale članice medgeneracijske bralne skupine Mravljice z mentorico Julijano Veber in predsednico Medgeneracijskega društva Mozaik Generacij Polzela Marjano Šmajs, učenci OŠ Polzela z mentorico Aljo Bratuša ter knjižničarka Občinske knjižnice Polzela Renata Novak.

Srečanje smo posvetili knjigi Damijana Šinigoja Iskanje Eve, zgodbi dveh najstnikov, ki se spoznata prek interneta, Eve iz Slovenije in Leona iz Švedske. Duhovita, humoristična in pustolovska ljubezenska zgodba se dogaja v času počitnic. Poleg napete akcije, številnih, včasih komičnih, včasih dramatičnih zapletov, nam marsikaj sporoča. V šolskem letu 2015/16 je bila izbrana kot darilni roman v projektu Rastem s knjigo.

Po uvodnem medsebojnem spoznavanju, izmenjavanju misli in mnenj o prebrani knjigi je sledilo sestavljanje zgodbe s pomočjo izbranih knjižnih odlomkov ter barvanje majčk. Majice s portretom iskane Eve so v knjigi namreč odigrale zelo pomembno vlogo. Z njihovo pomočjo se zgodba razplete. Naše pisane majčke so bile polne globokih misli in pregovorov za prihajajoče poletne počitnice.

Srečanje smo sklenili s skromno pogostitvijo in načrtom za nadaljnje sodelovanje v naslednjem šolskem letu.

Besedilo: Renata Novak

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...