Domov » Arhiv prireditev 2021 - Polzela

Mali Savinjčani, ki so brali, na zaključnem druženju na Polzeli

31 maj 2021 Brez komentarja

Projekt branja malih Savinjčanov, ki vključuje otroke, stare od 4 do 6 let, smo kljub nenavadnim razmeram, v katerih delujemo že od marca 2020, uspeli pripeljati do zaključnih druženj. Branje vedno najde pot skozi odprtine in luknjice, kar so dokazali tudi otroci Vrtca Polzela, ki je eden od vrtcev v skupnem projektu z Medobčinsko splošno knjižnico Žalec.

Zadnji dan v maju je bil sončen. Na zelenici vrtca so se zbrali oddelki otrok, ki so brali v projektu Mali Savinjčani beremo, in njihove mentorice. Bralo je 122 otrok vključno s podružnično enoto v Andražu. Zbrane je nagovorila ravnateljica Osnovne šole Polzela Bernardka Sopčič. Sledila je lutkovna predstava vzgojiteljic vrtca. Bila posrečena in zabavna mešanica junakov iz različnih pravljic, ki jih otroci dobro poznajo. Vso predstavo so sodelovali s spodbujanjem in navijanjem za junake.

V osrednjem delu je zbrane nagovorila direktorica Medobčinske splošne knjižnice Žalec Jolanda Železnik. Poudarila je pomen branja, nakar je na prizorišče poklicala čebelo, letošnjo maskoto projekta Čebela BERE med, ki je sovpadal z branjem v projektu malih Savinjčanov. Čebela je po preletu zelenice pomagala pri podelitvi medalj, brošuric in cvetov malim bralcem in njihovim mentoricam. Pri tem sta sodelovali tudi polzelski bibliotekarki Renata Novak in Irena Štusej. Kot smetana na sladici so sledile še besede polzelskega župana Jožeta Kužnika, ki je pohvalno pristopil k poslovilnemu nagovoru malih bralcev z željo, da se srečamo tudi naslednje leto.

Medalje in priznanja so nekaj časa za tem prejeli še mali bralci v Andražu. Tudi čebela je bila z njimi.

Irena Štusej

Foto: Ivan Lipičnik 

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...