Domov » Arhiv prireditev 2016 - Vransko

MAKS, VEZNI IGRALEC MESTA

21 januar 2016 Brez komentarja

Takšen je naslov knjižice, ki je nastala v spomin  na Maksa Sorška,  nekdanjega Savinjčana – Vranšana  in  Ljubljančana, ki je bil poseben človek – nogometaš, organizator, ustvarjalec …  in najboljši prijatelj vsem, ki so ga poznali in imeli radi. Ti so tudi soustvarjalci te knjižice, ki jo je leto dni po Maksovi smrti izdalo  Mestno gledališče  ljubljansko v sodelovanju z  Gledališčem Glej, uredila pa Petra Pogorevc, ki je bila tudi povezovalka in sooblikovalka spominske prireditve minuli četrtek, 21. januarja, na  Vranskem.

Dvorana kulturnega  doma na Vranskem  je bila ta večer nabita s spomini na Maksa in na njegovo delo, k čemer  je pripomogla tudi videoprojekcija fotografij iz njegovega življenja. Tega so z besedo oživljali na odru  tudi njegovi najboljši prijatelji: Judita Zidar, Andrej Bončina, Gregor Gruden,  Jeff Bicket (v angleščini), Tina Gorenjak,  Kristina  Sever in Petra Pogorevc. Večer so na začetku in vmes popestrili še pevci Okteta sv. Mihalela Vransko pod  vodstvom  Franca Lesjaka in mlada violinistka Manca Oštir. Izjemnemu večeru pa so na koncu dali piko na  »i«  in s  tem tudi  nadvse presenetili občinstvo še operni pevci  Katja Konvalinka, Irena Yebuah Tiran, Diego Barrios Ross in Jure Počkaj.  Maksov večer  so namreč obogatili z njemu tako ljubo predstavo Lirični utrinki, ki so nastali v okviru Mednarodnega festivala Mladi levi 2011, v koprodukciji zavoda Bunker Ljubljana in belgijskega Ensemble Leporella.

Nastopajoči in drugi udeleženci  večera  so po končani prireditvi druženje in obujanje spomina na  Maksa   nadaljevali   pri Golobčku, kjer je Maks bil  tudi reden gost, ko je bil na  Vranskem. Še pred prireditvijo pa je njemu v spomin bila  v Športni dvorani  Vransko odigrana tudi nogometna tekma v dvoranskem  nogometu med nekdanjimi Maksovimi športnimi prijatelji, ekipo Medvedi iz Ljubljane in ekipo NK Vransko – Briše. Tekma se je končala  neodločeno z rezultatom 3 : 3, po streljanju sedemmetrovk pa so zmagali   Medvedi.

D. Naraglav
 

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...