Domov » Arhiv prireditev Žalec 2014

Ljubezen naj gre vedno v cvet

8 december 2014 Brez komentarja

Ljubezen naj gre vedno v cvet so v Medobčinski splošni knjižnici Žalec imenovali prireditev, ki so jo pripravili v spomin Franu Milčinskemu Ježku, ki bi 14. 12. dopolnil 100 let. Scenarij zanjo je pripravila Jolanda Železnik, direktorica knjižnice.
Večer je bil sproščen, zabaven, srčen, preprost, vendar pripravljen z velikim spoštovanjem do pesnika in odgovornostjo do zvestih obiskovalcev knjižnice, ki so jo tokrat napolnili, kot že dolgo ne. Šaljive, iskrive in hudomušne rime, pisane za vse čase, so oživljale in zvabljale nasmehe na obraze. Zaposleni v knjižnici so se preizkusili tudi v petju, v pomoč pa so jim priskočili učenci Glasbene šole Risto Savin Žalec. Oživele so Cinca Marinca, Ko boš prišla na Bled, Kekčeve pesem, Orglice, Kako sva si različna in mnoge druge, ki so postale že skoraj ponarodele. Večer so zaključili z delčkom pravljice Zvezdica Zaspanka.

Frane Milčinski – Ježek, slovenski satirik, mladinski pisatelj, igralec, režiser, humorist, komik, pesnik in šansonjer nam je zapustil dragoceno bero besed, stkanih v misli, verze, rime, pravljice …, ki jih je vredno negovati, čeprav pogosto zvenijo grenko-sladko.
Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!