Domov » Arhiv prireditev Polzela 2014, Projekti

LITERARNO VALOVANJE NA POLZELI – novembrsko, študijsko bralno srečanje v sodelovanju Medobčinske splošne knjižnice Žalec in UPI Ljudske univerze Žalec

4 december 2014 Brez komentarja

4. decembra 2014 je bilo v polzelski knjižnici študijsko bralno srečanje v okviru projekta Beremo z Manco Košir. V novi zasnovi srečanj se ljubitelji branja srečujemo v različnih lokalnih okoljih, kjer se v prvem delu pogovarjamo o branju preteklega meseca, v drugem pa predstavimo lokalne pisce in se z nekaterimi pogovarjamo.

Občina Polzela jih ima kar nekaj, povabilu na pogovor pa sta se odzvali Valentina Plaskan in Anuša Juntez. Prišli sta že v prvem delu in sodelovali v pogovoru o nekaterih znamenitih osebnostih preteklega časa. Irena Štusej in Biserka Neuholt Hlastec sva v nadaljevanju predstavili tamkajšnje pisce. Valentina Plaskan je mlada pesnica, moderatorka, novinarka, pravljičarka, igralka in še kaj. Njen glas je v mogočnem prostoru polzelske knjižnice odmeval, da smo vsi potihnili, še posebej, ko je povedala eno od najdenih pravljic, ki jih je pripovedovala v projektu Za 2 groša fantazije. Prvo pesniško zbirko so ji natisnili pri štirinajstih letih. Z nami je bila bivša ravnateljica OŠ Polzela Valerija Pukl, ki ta večer ni skrivala veselja, da ji je uspelo ponovno srečati bivšo učenko. Pesnica Anuša Juntez je imela s sabo le tri zvezke svoje poezije, iz katerih je prebrala nekaj pesmi.

Druge lokalne avtorje sva zapisali na seznam, ki ga bomo kasneje prenesli na zemljevid lokalnih ustvarjalcev. Najbrž pa ne bova zapisali vseh zgodb piscev, polnih ovir in razočaranj, na katere naletijo, ko skušajo svoje ustvarjanje natisniti med platnici. Ali pa morda.

V januarju se srečamo v Občinski knjižnici Tabor. Lahko se nam pridružite tudi brez povabila in pomagate najti tamkajšnje pisce.
Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!