Domov » Arhiv prireditev 2021 - Polzela

Kulturni dan »Beremo skupaj« za drugošolce

8 oktober 2021 Brez komentarja

Drugošolci so tudi letos obiskali občinsko knjižnico na gradu Komenda, kjer jih je sprejela knjižničarka Renata Novak. Razkazala jim je knjižnico, ob tem pa povedala tudi veliko koristnih informacij.  

Pripravila jim je tudi izvrstno presenečenje, saj jih je obiskal Primož Černelč, ki je pred kratkim izdal svojo prvo slikanico Pika Pikica išče svoje mesto. Primož, ki je bil nekdaj učenec Osnovne šole Polzela, je doživeto prebral svojo zgodbo, hkrati pa je na zaslonu prikazal čudovite ilustracije, ki jih je za knjigo oblikovala Maruška Jamnik. Šolarji so uživali ob dogodivščinah navihane Pike Pikice, ob koncu pa so Primožu zastavili še nekaj vprašanj. Knjiga je že na izposojo v občinski in šolski knjižnici, več o njej pa si lahko preberete na spletni strani založbe Rotis.

Pisatelj Primož je o srečanju z drugošolci povedal: »Pravljico sem prvič prebral pred otroki in priznam, da sem prav užival. Je res lepo videti, kako košček domišljije, ki ga ustvariš, vpliva na odraščanje nove generacije.«

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...