Domov » Arhiv prireditev 2018 - Žalec

KO SPREGOVORI SRCE, ZMORE GLAVA, ZMOREJO ROKE

4 oktober 2018 Brez komentarja

Stanovalci upokojenskih domov in domov za varovanje in oskrbo ljudi, ki zaradi slabših psihofizičnih sposobnosti niso zmožni živeti samostojno, so tudi v letu 2018 redno sprejemali prostovoljke iz Medobčinske splošne knjižnice Žalec, da so jim pripovedovale, se pogovarjale in z njimi zapele. To je zelo občutljiva skupina ljudi, potrebna pozornosti.

V letu 2018 so se nam pridružili posamezniki iz Društva Sožitje Žalec, ki so v žalski knjižnici opravili bralno značko, pripravljeno posebej zanje.

Koga smo obiskovali:

Dom upokojencev Polzela: Darja Baloh

Zavod Sv. Rafaela Vransko: Valerija Jerman in Laura Jelen

Dom upokojencev Franc Salamon Trbovlje – enota Prebold: Valerija Jerman in Irena Štusej

Dom Nine Pokorn Grmovje: Irena Štusej

Varstveno delovni Center Muc: Laura Jelen

Društvo Sožitje Žalec: Irena Štusej

Tudi v letu 2018 smo se z nekaterimi varovanci in njihovimi spremljevalci srečali na skupni prireditvi v avli Doma II. slovenskega tabora Ko spregovori srce, zmore glava, zmorejo roke. Pozdravila jih je direktorica knjižnice Jolanda Železnik, ki je v nadaljevanju tudi vodila prireditev. Posebno pozornost so jim z nagovorom namenili Franc Sušnik, župan Občine Vransko, Igor Pungartnik, podžupan Občine Polzela, dr. Hana Šuster Erjavec, podžupanja Občine Žalec, in še kdo. V skupnem programu so se najprej pokazale plesalke Kulturnega društva plesa in animacije Mavrica pod mentorstvom Zinayide Vovk, nakar smo spremljali številne nastope posameznih domov oz. zavodov. Program je radoživo zaključil mladi glasbenih s frajtonerico Jakob Zagožen, ki je ob igranju na inštrument tudi zapel.

Nekaj časa so se zbrani zadržali še na skupnem druženju s pogostitvijo.

Razstavo njihovih izdelkov  si lahko ogledate v prostorih Medobčinske splošne knjižnice Žalec.

Foto: Tone Tavčer


 

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...