Domov » Arhiv prireditev Žalec 2015

Ko spregovori srce, zmore glava, zmorejo roke

1 oktober 2015 Brez komentarja

10., jubilejno srečanje stanovalcev domov

V četrtek, 1. oktobra 2015, je bilo v Medobčinski splošni knjižnici Žalec jubilejno, deseto druženje stanovalcev Doma Nine Pokorn Grmovje, Doma upokojencev Polzela in Našega doma Vransko. Višek druženja je bilo glasbeno darilo, nastop pevke Irene Vrčkovnik. Vsi so peli z njo.

Žalska knjižnica od leta 2002 prostovoljno in redno obiskuje stanovalce omenjenih domov na bralnih oz. pogovornih uricah. Varovance Doma Nine Pokorn Grmovje je trinajst let obiskovala Anka Krčmar, zadnje leto pa je dvakrat na mesec z njimi Irena Štusej. Dom upokojencev Polzela sta sprva obiskovali Jolanda Železnik in Laura Jelen, že nekaj let pa je z njimi Darja Baloh. Na Vranskem pa v Našem domu dobro poznajo Valerijo Jerman.

Hvaležni poslušalci so in sogovorniki. Vse jih zanima, najraje pa slišijo pravljice, zgodbe življenja, posebej tiste, vezane na preteklost, do katere seže njihov spomin. Vselej radi zapojejo. Brez pesmi ne mine nobeno druženje.

Enkrat letno se posamezniki iz vseh treh domov družijo na prireditvi v žalski knjižnici, ki je pripravljena posebej zanje. Na ogled je postavljena razstava njihovih ročnih del. Dogodek je povezovala direktorica Jolanda Železnik, pozdravila sta jih župan Občine Vransko Franc Sušnik in podžupan Občine Polzela Igor Pungartnik. Kako je na uricah, so povedale Irena Štusej, Valerija Jerman in Darja Baloh. Varovanci so nastopali z deklamacijami, tudi peli so. S svojim nastopom jih je razveselila Glasbena šola »Risto Savin« Žalec.

Druženje varovancev ima še druge prijatelje. Zeliščarica Fanika Burjan jih vsako leto posladka s čajem in sadnim kruhom, dolgoletni sponzor Caffe – Tropic pa poskrbi, da v domove odnesejo kavo.

Na obrazih je bilo zadovoljstvo; tistih, ki so bili obdarovani s pozornostjo, in tistih, ki imajo to čast, da jim lahko pomagajo.


Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!