Domov » Arhiv prireditev Žalec 2012

Knjige menjajo lastnike

24 april 2012 Brez komentarja

V precej hladnem aprilskem dopoldnevu, 23. aprila, na mednarodni dan knjig, so v Medobčinski splošni knjižnici Žalec pripravili praznovanje, v čast knjigam. Knjige menjajo lastnike je že tradicionalna prireditev, ki privablja vsako leto več obiskovalcev.

23.aprila je Unesco proglasil za mednarodni dan knjige. Tako so v žalski knjižnici, kot po mnogih drugih krajih po Sloveniji in svetu, spomnili na star katalonski običaj, da se ta dan podarja cvet in knjiga vsem, ki jih imamo radi.

Knjige, ki jih knjižnica ne potrebuje ali so bile že nekaj časa nedotaknjene na knjižnih policah, poškodovane ali pa vsebinsko in fizično postarane, so dobile nove lastnike, ki bodo zagotovo z veseljem listali po njih. Obiskovalci so z  zanimanjem brskali po kupu knjig in izbirali gradivo. Mnogi so bili presenečeni, vsi pa veseli, ker so poleg knjig dobili še cvet.

In zakaj je prav 23. april za mednarodni dan knjig? Ne po naključju – ta dan leta 1616 so umrli trije velikani iz svetovne literature: William Shakespear, Miguel Cervantes in Garcilaso de la Vega. Mnoge države po svetu, ki praznujejo ta dan, prirejajo prireditve za ohranitev kulture branja, še posebej pa k branju vzpodbujajo mlade.

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!