Domov » Arhiv prireditev Žalec 2012

KAJ NAS ŽENE … 2012 / 2013 – nova sezona srečanj študijsko bralnega krožka Beremo z Manco Košir

9 oktober 2012 Brez komentarja

Letošnja srečanja študijsko bralnega krožka smo poimenovali KAJ NAS ŽENE …Še vedno se bomo srečevali v okviru sodelovanja med Medobčinsko splošno knjižnico Žalec in  UPI Ljudsko univerzo Žalec. Mentorica bo Biserka Neuholt Hlastec iz UPI-ja,  moderatorka pogovorov pa Irena Štusej iz žalske knjižnice. Na prvem srečanje so bili prisotni skoraj vsi stari člani, še vedno pa ste dobrodošli novi. Kadarkoli. Morda že na naslednjem srečanju. Sporočite, če želite prejeti vabilo.


Program naših srečanj 2012 / 2013:

4.10.2012
KAJ NAS ŽENE … da znova začenjamo naša srečanja. Dogovor o temah naših srečanj.

8.11.2012
KAJ NAS ŽENEda tako različno sodimo. Vsak človek je mozaik vsega, kar čuti, doživlja, sodi, določa. Le mozaiki so iz različno velikih delčkov. Eni delčki izstopajo. Eni tiščijo. Med delčki so reže, zalite s snovjo, ki jih sprime v celoto. Pri enih je to vera, pri drugih preprosto dejstvo, da smo. Kaj nas torej žene, da drugače razmišljamo o odnosih, o materinstvu, o drugačnosti, o verovanju, odpuščanju … V pogovoru bosta predvidoma sodelovala duhovnik, gospod Turinek ml. in duhovnik, gospod Furman iz Andraža.

6.12.2012
KAJ NAS ŽENEda ohranjamo običaje, spustimo v domove parkeljne, da ustrahujejo otroke, postavljamo jelko, se obdarujemo … Pogovor v krogu z varovanci Doma upokojencev Prebold. Povedali jim bomo eno ali dve zgodbici in se pogovarjali. Ker je ravno Miklavžev dan, jim bomo podarili vejice s suhimi slivami, mandarinami …

3.1.2013
KAJ NAS ŽENEda spuščamo ljubezen, prijateljstvo, sorodna druženja, rojstvo smrt in drugo skozi želodec. Čeprav se vse najboljše kuhinje sveta končajo na straniščni školjki, nam pot do tja nudi užitke. Brali bomo leposlovje, dopolnjeno s kuharijo. Šli bomo na UPI, kjer bomo z gospodom Andrejem skuhali kakšno nenavadno jed, s katero so včasih skušali kaj zacoprati, priklicati in podobno.

7.2.2013
KAJ NAS ŽENEda pišemo, rišemo, pripovedujemo, poslušamo, se izpovedujemo. Povabili bomo pevce in instrumentalista iz svojega okolja. Skupaj bomo počastili kulturni praznik.

7.3.2013
KAJ NAS ŽENEda smo Pehte, da se vse bolj vračamo k naravi. Izbrali bomo nekaj zelišč, poiskali zgodbice o njih, navadne in nenavadne. Srečali se bomo na kozolcu v Bio parku Nivo. Povabili bomo znano zeliščarico Faniko Burjan. Skupa bomo skušali narediti bralni čaj, ki bo za vedno ostal bralni.

4.4.2013
KAJ NAS ŽENEda rišemo pot ustvarjalcev v Spodnji Savinjski dolini. Od oktobra do aprila bi brskali za imeni pesnikov in pisateljev v našem okolju. Vsak od članov bo delal svoj seznam. Marca bodo sezname oddali. Iz vseh bomo naredili enega. Kriterije za uvrstitev ustvarjalcev na seznam bomo še dogovorili. Imena bomo vnesli na zemljevid Spodnje Savinjske doline. Na srečanju v aprilu bomo na kratko predstavili vsakega od njih. Zemljevid bomo oddali predstavniku enega od zavodov, ki bo zbrano lahko uporabil kot osnovo za nadaljnje raziskovalno delo.

9.5.2013
KAJ NAS ŽENEda se bomo srečali s člani študijsko bralnega krožka Beremo z Manco Košir v Šmarju. Gostitelji že imajo pripravljen program druženja in izmenjave mnenj.

PRIDRUŽITE SE NAM : irena.s@zal.sik.si, 03 712 12 52

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!