Domov » Arhiv prireditev Žalec 2013

Iz pekla k soncu: predstavitev pesniške zbirke Milke Povše

23 maj 2013 Brez komentarja

V četrtek, 23. 5. 2013, je potekala predstavitev pesniške zbirke Iz pekla k soncu. Ob 20. obletnici Območne organizacije Društva izgnancev Slovenije 1941–1945 so v Medobčinski splošni knjižnici Žalec predstavili prvenec 91-letne Milke Povše iz Orle vasi pri Braslovčah.

Milka Povše je med drugo svetovno vojno po zaporu v Starem piskru v Celju tri leta preživela v zloglasnem taborišču Auschwitz v Nemčiji. Doslej je napisala več kot tisoč pesmi, veliko proze in zapisov o domačih krajih, ljudeh in običajih. Lani ob prazniku Občine Braslovče je prejela občinsko priznanje, častni znak občine.

Obiskovalce je nagovoril podpredsednik OO DIS Žalec, Brane Hriberšek. V ljubezni do ohranjanja spominov na težka vojna leta se je izbora pesmi, predstavitve avtorice in ureditve pesniške zbirke lotil Tone Vrabl, ki je ustvarjalko predstavil tudi na prireditvi. Pogovor je povezovala knjižničarka Lea Felicijan, za glasbeni program pa je poskrbela vokalna skupina Grmada iz Celja.

Literarni večer, poln prijazne poezije in spominov, so priredili v spomin na dan izgnancev 7. junija in v čast Milki Povše.

 

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!