Domov » Arhiv prireditev Žalec 2014

IVANKA MEŽAN in ŠTEFKA DROLC, EMINENTNI GOSTJI ŽALSKE KNJIŽNICE

25 marec 2014 Brez komentarja

V torek, 25. marca 2014, na večer materinskega dne, sta bili gostji Medobčinske splošne knjižnice Žalec igralki in prijateljici Ivanka Mežan in Štefka Drolc. Noben poseben dogodek ni bil povod za pogovor z njima, knjižnica je le želela ljudem podariti občutek, ko so lahko v istem prostoru z njima in ju slišijo pripovedovati. Z njima sta se pogovarjali Jolanda Železnik in Irena Štusej.

Toliko obiskovalcev žalska knjižnica že dolgo ni priklicala, kot jih je ta večer. Posebej ganljivo je bilo na začetku, ko jima je Janko Melanšek podaril sliki, ki ju je naslikal posebej zanju; Štefki Drolc njen portret, Ivanki Mežan podobo brez. Ganjenost sta igralki umirili v poslušanju nastopa citrark Brine in Sare Gabrovec ter Žive Grobelnik pod mentorstvom Neli Zidar Kos. Njihov nastop pa je bil darilo Glasbene šole Risto Savin Žalec.

V pogovoru so govornice pletle o marsičem;  o igranju, ženskah, prijateljstvu, odnosih, slovenskem človeku, Ivanka Mežan je večkrat vstala in odigrala kakšen prizor, ona je pripovedovala o Mili Kačič, ljudem ljubi igralki in pesnici, ki je bila njena največja prijateljica, govorile so o vnukih, pravnukih, o knjigah, zgodbah in še o čem. Ko pa je Štefka Drolc povedala pesem Nezakonska mati, se je vzdušje razlilo prek roba in večer se je končal v neizrekljivi ganjenosti.

Po uradnem delu pogovora sta igralki z organizatorji večera klepetali še dolgo v večer, povedali sta, da je treba ljudem povedati, kako hvaležni sta žalskim obiskovalcem za tako srčen odziv ta večer.
Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!