Domov » Izpostavljeno

Induktivna zanka

5 april 2011 Brez komentarja

V Medobčinski splošni knjižnici Žalec gremo v korak s časom, redno sledimo tehničnim novostim in si prizadevamo, da bi se čim bolj približali različnim uporabnikom, tudi tistim, s posebnimi potrebami. Zagotavljamo pogoje, ki izenačujejo različne skupine ljudi pri rabi in uporabi knjižnice. Doslej smo knjižnični fond skrbno in premišljeno dopolnjevali z glasbenimi knjigami, knjigami z večjimi črkami in knjigami, ki so napisane tudi v Braillovi pisavi – žal je teh še veliko premalo na tržišču. S tem smo knjižnico približali tistim, ki slabše vidijo. Tokrat pa smo poskrbeli za tiste, ki imajo težave s sluhom. Odločili smo se za nakup indukcijske zanke, ki omogoča naglušnim uporabnikom slušnih aparatov slišati oddaljene zvoke čisteje, ker zmanjša oziroma izključi hrup iz okolja.
Indukcijska zanka je žica, ki je v prostoru priključena na vir zvoka, zaradi nje pa uporabniki slušnih aparatov jasno slišijo prireditev. Navadno poteka po tleh ali pod stropom in jo napaja ojačevalnik zvoka, ki dobiva signal iz mikrofona.
Sistem indukcijske zanke tako omogoča, da znotraj površine, katero zanka obkroži, lahko posluša večje število naglušnih oseb. Za tehnično izvedbo je poskrbel Tomislav Zupanc, s.p., Žalec.

Cilj, ki ga želimo ustvariti s projektom je, da postanemo čim bolj prijazni tudi invalidom in jim omogočiti dostopnost do storitev, ki jih v knjižnici ponujamo.

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...