Domov » Arhiv prireditev 2018 - Žalec

IN SMO ŠLE – mame in hčere na Caminu

26 februar 2018 Brez komentarja

Eden izmed odlomkov v knjigi In smo šle se prične takole: »Camino je zdravilo. Je takšna taužentrožca, ki bi jo morali predpisovati na recept. V vsaki ambulanti. Vsi psihiatri, vsi terapevti, vsi dohtarji. Tudi bioenergetiki, šamani in šarlatani. Posameznikom, družinam in parom.«

Tudi Eva Remškar in Mojca Grešak, mami in prijateljici, sta se odločili, da se odpravita na popotovanje po prvi tretjini Camina del Norte. Vendar ne sami.    Na poti sta ju spremljali njuni najstniški hčeri Marja in Sanja. Z njimi smo se obiskovalci in poslušalci v žalski knjižnici podali na 270 km dolgo pot. Hodili smo po gozdovih, nad pečinami, po travnikih, ob plažah in ob morju.  Skrbi smo pustili doma.
Kaj jih je gnalo, da so se odpravile peš po 270 km dolgi poti in se za nekaj dni odmaknile od divjega tempa življena, vsakdanjega vrveža in le hodile in hodile?

Predvsem to, da je Camino vaja v skromnost in zelo dober pouk o balastu, ki ga v življenju nosimo s seboj. In predvsem to, da so lahko svoj dragoceni čas namenile druga drugi in se je med njimi stkala še močnejša vez.

Na poti niso potrebovale veliko, le nahrbtnik, v katerega je bilo treba spraviti vse, kar so potrebovale na poti. Izvedeli smo, da niso potrebovale veliko, le dovolj močno voljo in upanje, da jim uspe.Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...