Domov » Arhiv prireditev 2018 - Žalec

HUMORNO  RESNO  OB  ŠMARTINSKEM  JEZERU – zaključno študijsko bralno druženje v sezoni 2017/2018 – sodelovanje Medobčinske splošne knjižnice Žalec in UPI Ljudske univerze Žalec

14 maj 2018 Brez komentarja

Humor je resna stvar je bil naslov študijsko bralnih druženj v sezoni 2017/2018. Branje in pogovore sva usmerjali Irena Štusej iz Medobčinske splošne knjižnice Žalec in Biserka Neuholt Hlastec iz UPI Ljudske univerze Žalec.

Tudi to sezono smo poskrbeli, da nismo ostali zaprta skupina, ampak smo ves čas vabili nove bralce, na druženja pa smo odhajali tudi v druga okolja, da bi zaznali našo prisotnost. Zadnje druženje je vedno neobičajno, tudi letošnje je bilo. Družili smo se ob Šmartinskem jezeru, in sicer so nam pri Brkatem somu pripravili prijeten prostor v senci ob jezeru in še suho vreme so naročili. Gostja druženja je bila Lucija Cestnik, ki je predstavila avtorski tekst o humorju, Cankarju, kavi in še o čem. Duhovito in prijetno. Dorekli smo povezovalno nit branja in druženj v novi sezoni, in sicer bo najbrž naslov Materina ruta, brali pa bomo o ženskah v slovenski literaturi: o popotnicah, rudarkah, hmeljarkah, ambasadorkah, materah in drugih.

Trajnostna nota naših druženj je v tem, da postaneta branje in pogovor o vsebinah način našega življenja, ki pripomore k strpnosti in razumevanju sebe in drugih.

Pridružite se nam lahko kadarkoli od oktobra 2018 do maja 2019. Morda bo vstopnina na prvo druženje stara ruta.

Irena Štusej
Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...