Domov » Arhiv prireditev Žalec 2012

Gost knjižnice dr. Henrik Neubauer

19 oktober 2012 Brez komentarja

V glasbenem vzdušju je minil petkov večer, 19. oktobra, v Medobčinski splošni knjižnici Žalec, saj je bil gost knjižnice dr. Henrik Neubauer, operni režiser, koreograf, redni profesor na Akademiji za glasbo, zdravnik, publicist, zgodovinar opere in baleta. Delček svoje zanimive življenjske zgodbe in ustvarjalne poti je razkril v pogovoru, ki ga je vodila muzikologinja Sara Železnik.
Še zlasti je bilo zanimivo tistim, ki imajo radi opereto in teh ni bilo malo. Dr. Neubauer je namreč pustil pomemben pečat v mozaiku žalske operete. Leta 2007 je bil režiser operete Melodije srca, katere sklepno dejanje so si prisotni ogledali na video posnetku, dve leti za tem pa je bil režiser Poslednje straže.
Večer so odlično popestrili glasbeniki Glasbene šole Risto Savin Žalec, in sicer učenki Neja Stojnić in Tinkara Omladič s profesoricama Sonjo Alatič in Tjašo Gorišek.
Uvod v večer je pripravila direktorica knjižnice Jolanda Železnik, ki je prebrala dve Neubauerjevi pesmi, saj njegova obsežna bibliografija obsega tudi dve pesniški zbirki, kar je bilo za mnoge veliko presenečenje.
Dr. Henrik Neubauer je ob obisku žalski knjižnici poklonil kar nekaj svojih knjig, ki so doslej manjkale v knjižnični zbirki.

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!