Domov » Arhiv prireditev 2024 Prebold

Gospa Pomlad je prišla tudi v Občinsko knjižnico Prebold

28 marca 2024 Brez komentarja

V četrtek, 28. marca 2024, so v Občinski knjižnici Prebold najmlajši obiskovalci s svojimi spremljevalci prisluhnili čudoviti zgodbici, s katero jih je v prelepi pomladni čas popeljala Ana Grašinar.

 

»Gospa Pomlad pride tiho sredi noči, ko mestece na robu hriba še spi,« je bila uvodna misel, nato pa so otroci izvedeli, da po zimi vedno pride pomlad in najprej pomete belo snežno odejo, pod katero se skrivajo travniki, ki komaj čakajo, da ponovno zacvetijo. Travnike posuje z nešteto belih zvončkov. Prvi jih opazijo zajčki in urno stečejo v gozd z novico, da je končno prišla gospa Pomlad. Pokrajina zazeleni. Pomlad na svojo piščal zaigra tiho pomladno pesem. Ta prebudi rože. Dlje ko igra, lepše se obarvajo rože, ki v vetrcu zaplešejo na ulici mesteca na robu hriba. Gospa Pomlad pozdravi svoje prijatelje v gozdu in bližnjem tolmunu. Novo pomladno jutro se prebudi, iz dimnikov se že vali vonj po svežem kruhu in dišečem kakavu. In kar je najlepše: gospa Pomlad nam je obljubila, da se prihodnje leto spet vrne v naše kraje.

 

V ustvarjalnem delu pravljičnega druženja so si mali nadobudneži izdelali papirnate vetrnice, ki se bodo zavrtele v pomladnem vetru.

 

Besedilo in fotografije: Lea Felicijan

Deli vsebino na facebook-u...