Domov » Arhiv prireditev 2024 Prebold

Družabne igre v Občinski knjižnici Prebold

16 marca 2024 Brez komentarja

Sobotno dopoldne, 16. marca 2024, smo v Občinski knjižnici izkoristili za igranje družabnih iger. Z mladimi obiskovalci in njihovimi spremljevalci sta se zabavala voditelja dogodka Simona Lustek Vrankar in Domen Vrankar.

»Odličen način, kako preživljati prosti čas, še zlasti ob deževnih dneh, je igranje družabnih iger. Zabavne so, pogosto zelo poučne in če si malo bolj zadržan in težko začneš pogovor z neznanci, je to idealen način, kako sklepati nova poznanstva in prijateljstva. Ob igranju namreč tišina ni neprijetna in pogovor steče spontano. Tako sva se pred leti spoznala tudi midva,« je ob pripravi iger povedala Simona, Domen pa je dodal: »Predstavila in ponudila sva igre, za katere sva predvidevala, da jih obiskovalci nimajo doma, jih je pa mogoče kupiti tudi v naših trgovinah.«

Igre, ki smo jih spoznali na sobotni igralnici, so bile: »Turtle race« (želvice tekmujejo s pomočjo igralnih kartic na igralni plošči), »Go doggy go« (kužki tekmujejo s pomočjo kocke), »Sleeping queens« (zbujanje speče kraljice s pomočjo igralnih kart), »Kingdomino« (nadgradnja igre domino), »Verfuxt« (kokoške odkrivajo, katera lisica je iz kokošnjaka ukradla jajca), »Dobble« (na vsaki igralni karti je ena izmed sličic skupna, kdor jo prvi odkrije, je zmagovalec), »Qwirkle« (sestavljanje množice neenakih likov ali barv), karte ena in domino. 

Besedilo in fotografije: Lea Felicijan

Deli vsebino na facebook-u...