Domov » Arhiv prireditev 2016 - Polzela

DRUGO SREČANJE BRALNIH KLUBOV

18 februar 2016 Brez komentarja

V sklopu Medgeneracijskega društva Polzela deluje tudi bralni klub Mravljice,

ki ga sestavlja deset upokojenih bralk. Šolski bralni klub sestavlja deset učenk tretjega triletja Osnovne šole Polzela. Ker so medgeneracijska srečanja in sodelovanja zelo pomembna, dobrodošla in v veselje vsem sodelujočim, smo Osnovna šola Polzela, Občinska knjižnica Polzela ter Društvo Bralna značka Slovenije do zdaj organizirali dve skupni srečanji. Prvo je potekalo v šolski knjižnici, drugo pa v občinski. Društvo Bralna značka Slovenije je splošni in šolski knjižnici podarilo dvajset knjig Janje Vidmar Otroci sveta. Knjiga, ki jo krasijo tudi fotografije popotnice Benke Pulko, prinaša zgodbe o življenju otrok z različnih koncev sveta, zato se nam je zdela primerna za prvo skupno srečanje.

Članice bralnih klubov so se med sabo najprej seznanile, ob čaju in kavi pa se razdelile v pare ter se dogovorile, katere zgodbe bodo prebrale do naslednjega srečanja, ki bo čez štirinajst dni v občinski knjižnici na Polzeli. Srečanje je kar prehitro minilo ob prijetnem vzdušju in sproščenem pogovoru.

Drugo srečanje si oglejte v spodnji galeriji. Bralna kluba sta se tokrat sestala v prostorih Občinske knjižnice Polzela. Direktorica Medobčinske splošne knjižnice Žalec Jolanda Železnik in vodja Občinske knjižnice Polzela Renata Novak sta uvodoma vse goste pozdravili. Jolanda Železnik je pohvalila naše sodelovanje in nas spodbudila, da srečanja nadaljujemo tudi v prihodnje.
Nato smo začeli razpravljati o knjigi Janje Vidmar in Benke Pulko Otroci sveta, ki smo jo prebrali. Vsaka bralka je predstavila zgodbo, ki jo je prebrala. Predvsem nas je zanimalo, kakšna občutja smo imeli ob zgodbah. Zgodbe so se nas vseh zelo dotaknile, saj opisujejo življenja otrok po vsem svetu. Nekatere so resnično pretresljive in so se nam globoko vtisnile v spomin. K sreči je bilo nekaj zgodb tudi takih, ki puščajo prostor za upanje in nove začetke.
Nato so pari, sestavljeni iz ene mlajše in ene starejše bralke, oblikovali plakate o zgodbah, ki so jih skupaj prebirali. Po počitnicah bodo razstavljeni v avli šole. Ob koncu so pari na list zapisali še nekaj vprašanj, ki bi jih radi zastavili pisateljici in fotografinji. Razšli smo se s prijetnimi občutki in željo, da se še kdaj srečamo ob knjigah. Vodja bralnega kluba Mravljice Julijana Veber je vsaki mlajši bralki podarila tri knjige.
Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...