Domov » Arhiv prireditev Žalec 2013

DRUGE ZGODBE MATJAŽA LESJAKA

19 november 2013 Brez komentarja

V torek, 19. novembra 2013, je bila v Medobčinski splošni knjižnici Žalec  predstavljena zbirka zgodb Matjaža Lesjaka Druge zgodbe. Avtor pronicljivih kratkih zgodb je prozo objavljal že v srednji šoli, med študijem kratke eseje, kasneje pa pesmi in članke na temo duševnega in duhovnega razvoja ter problematike komplementarne medicine.

V pogovoru z Venijem Ferantom so številni prisotni izvedeli, kako pravzaprav nastajajo njegove zgodbe, ki so posebne oz. so njihovi junaki posebneži, ki jih je nosil in prelagal v spominu kar nekaj časa. Zgodbe so večplastne; prepletata se realno dogajanje in dogajanje na duševnem nivoju. Pripovedi so slogovno in vsebinsko tako močne, da pustijo sled in nit za razmišljanje še dolgo po branju.

Sicer pa je bil avtor vrsto let vodja splošne medicine in mentor za družinsko medicino v Zdravstvenem domu Žalec. Njegovo vodilo je komplementaren pristop k človeškemu zdravju. Vodil je tečaje avtogenega treninga, naredil izpit iz akupunkture, končal podiplomski študij holističnega pristopa, naredil izpit iz akupunkture masaže, sodeloval pri društvu za pomoč obolelim za rakom, izpolnjeval se je iz psihoneuroimunologije, študiral psihoterapijo …

K njegovemu umetniškemu ustvarjanju je potrebno pripisati še fotografije; doslej smo lahko videli štiri razstave na temo ljubezensko življenje dreves.

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!