Domov » Arhiv prireditev Žalec 2013

DAN SLOVENSKIH SPLOŠNIH KNJIŽNIC

20 november 2013 Brez komentarja

20. novembra na dan slovenskih splošnih knjižnic smo tudi v Medobčinski splošni knjižnici Žalec pripravili prireditev, s katero smo počastili praznik.

Namen praznovanja je povečati prepoznavnost splošnih knjižnic v slovenskem prostoru in opozoriti na pomen knjižnic pri širjenju znanja, informacij in kulturnih dobrin. Letošnja tema Dneva slovenskih splošnih knjižnic je bilo zagovorništvo, zato smo tudi v Medobčinski splošni knjižnici Žalec besedo prepustili ljudem, ki imajo pozitivne izkušnje s knjižnico in ki lahko s svojim mnenjem zaradi svoje prepoznavnosti ali vpliva pripomorejoi k vrednotenju knjižnic.

Izpeljali smo zanimivo akcijo in tako okrepili naše skupno sporočilo, da smo tukaj za ljudi in zaradi ljudi. Zbrali smo nekaj izjav naših zagovornikov in tako z njihovo pomočjo okrepili  prepričanje o vlogi ter pomenu knjižnic. Besedo smo prepustili Neži Maurer, Ervinu Fritzu, Rudiju Španzlu, Marku Repniku, Rastislavu Knezu in županom občin Spodnje Savinjske doline: Branimirju Strojanšku, Jožetu Kužniku, Vinku Debelaku, Vilku Jazbinšku, Francu Sušniku in Janku Kosu. Nastal je zanimiv mozaik izjav, ki smo ga predvajali v prvem delu praznovanja, v drugem pa smo na pot pospremili novo knjigo Polzelana Petra Zupanca Obešanje zmajeve glave: 21 impresij s Kitajske. V pogovoru z Andrejo Hutinski je odstrinjal zanimivosti, ki jih je spoznal v skoraj dve letnem bivanju na Kitajskem.

Prireditev je povezovala direktorica knjižnice Jolanda Železnik, ki je zbranim prebrala voščilo, ki jim ga je ob prazniku poslal župan Občine Žalec Janko Kos s sodelavci. Čeprav se je praznovanja udeležilo nekaj manj obiskovalcev, kot običajno, je bilo vzdušje prijetno.


Subject: ČESTITKA

Spoštovani!

Ob dnevu slovenskih splošnih knjižnic čestitamo celotnemu kolektivu Medobčinske splošne knjižnice Žalec

za uspešno delo in želimo, da naša knjižnica še naprej ostane dnevna soba vseživljenjskega učenja.

Želimo vam prijetno praznovanje!

Janko Kos

ŽUPAN OBČINE ŽALEC  s sodelavci


Na dan slovenskih splošnih knjižnic smo v Medobčinski splošni knjižnici pričeli tudi z branjem za bralno značko odraslih Savinjčani beremo, zato vabimo, da se nam pridružite.


ZAGOVORNIŠTVO KNJIŽNIC

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!