Domov » Arhiv prireditev 2020 - Žalec

Covid-19 kot izziv Franja Centrih, direktorica UPI – Ljudska univerza Žalec

22 december 2020 Brez komentarja

Veliko prilagoditev in novih načinov dela zahteva tudi učenje in izobraževanje, zato je bila gostja predzadnje pogovorne oddaje v letu 2020 Covid-19 kot izziv Franja Centrih, direktorica UPI – Ljudska univerza Žalec. Z njo se je pogovarjala Jolanda Železnik.

Uvodoma je gostja predstavila organiziranost, poslanstvo, vizijo in cilje zavoda, ki ga vodi. V nadaljevanju pa je spregovorila o spremenjenem načinu dela, ki ga obdobje razglasitve epidemije pogojuje tudi UPI – ljudski univerzi Žalec. Bistveno spremenjene okoliščine izvajanja izobraževanja odraslih so zahtevale kar nekaj prilagoditev. Na daljavo izvajajo formalne izobraževalne programe, kot so na primer srednješolski programi ali pa osnovna šola za odrasle. Prav tako pa na daljavo potekajo tudi razni tečaji, kot npr vadba fit hrbtenice, tečaj flamenka, kuharski tečaj … Izobraževanje na daljavo je s sabo prineslo kar nekaj izzivov, ki pa so jim vsi predavatelji kos. Tudi odzivi ciljnih skupin so ugodni in spodbudni.

Čas epidemije pa je za UPI Ljudsko univerzo Žalec tudi lep čas. Je čas, ko žanjejo sadove preteklega dobrega dela. Pred dnevi so namreč prejeli nacionalno priznanje Jabolko kakovosti. Podeljevalca CMEPIUS je na področju izobraževanja odraslih prepričala prav njihova zgodba mednarodnega sodelovanja v okviru programa Erasmus+ za leto 2020. Ponosni so, da je bil na področju izobraževanja odraslih kot najboljši prepoznan prav njihov projekt Quality Blended Learning. Z rezultati projekta so in še bodo zlasti učiteljem in zaposlenim v izobraževanju odraslih pomagali pri prehodu na kombinirano učenje.

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...