Domov » Arhiv prireditev 2020 - Žalec

Covid-19 kot izziv – pogovor z Jankom Kosom, županom Občine Žalec

24 december 2020 Brez komentarja

Niz pogovorov pod skupnim imenom Covid-19 kot izziv smo v letu 2020 zaključili s pogovorom z Jankom Kosom, županom Občine Žalec.

Namen teh pogovorov  je pomagati zajeziti koronavirus, ki se je tako močno zasejal med nas, in blažiti njegove posledice ter spodbujati k življenju, ki ga sicer nismo navajeni, a očitno postaja naša nova realnost in zato naš nov izziv.

Skozi pogovore smo se doslej lotevali različnih tem: od kulture in partnerskih odnosov do učenja in izobraževanja na daljavo ter razmer v Zdravstvenem domu dr. Jožeta Potrate Žalec.

Z zadnjim gostom v letu 2020 Jankom Kosom, županom Občine Žalec, pa smo se  pogovarjali o izzivih, ki jih koronavirus prinaša v lokalno skupnost, konkretno v Občino Žalec.

Uvodoma je župan predstavil trenutno epidemiološko sliko v občini, v nadaljevanju pa nas je seznanil z delom občinske uprave v spremenjenih razmerah, predstavil je investicije, ki so bile narejene v koronadobi, spregovoril je o posledicah, ki jih pušča koronavirus na področju gospodarstva, turizma in kulture, razmišljal je o šoli na daljavo in povedal, kakšni so odzivi staršev in učiteljev, predstavil je organiziranost razdeljevanja brezplačnih toplih obrokov in podal veliko aktualnih informacij.

Župan verjame v čas, ko si bomo ponovno smeli seči v roke in bodri z besedami: Uspelo nam bo, vse je v nas.

Posnetek pogovora si lahko ogledate v programu Savinjske televizije in na youtube kanalu.

Jolanda Železnik

Foto: Ivan Lipičnik

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...