Domov » Arhiv prireditev 2018 - Žalec

ČAS JE ZA VODNO DIETO!  – predavanje z delavnico o tem, kako trajnostno zmanjševati uporabo pitne vode in ohraniti čim več virtualne vode

5 junij 2018 Brez komentarja

V sodelovanju z UPI Ljudsko univerzo Žalec smo v Občinski knjižnici Žalec gostili predavateljici Mihaelo Anclin in Jasno Križnik. Za udeležence predavanja sta pripravili tudi zanimivo in poučno delavnico za trajnostno naravnanost ohranjanja pitne vode.

Virtualna voda je vsa voda, ki steče do končnega izdelka ali storitve. Za kuhanje testenin ne porabimo le enega litra vode, ampak še najmanj štiri, da očistimo lonec, v katerem so se testenine kuhale. Koliko vode je bilo potrebne za izdelavo testenin, je najbrž kdo že tudi izračunal. Vodna dieta je ravno pravšnji naslov za ozaveščanje, kako lahko postanemo bolj odgovorni in ozaveščeni uporabniki pitne oz. virtualne vode. Če pomislimo, da je od vse vode, ki se razliva po planetu, le 1 % pitne, uporabljamo pa jo tudi za pranje avtomobila npr., so tovrstna predavanja, kot je bilo nocojšnje, več kot potrebna, da  razmišljamo o osebni porabi vode.

Udeleženci predavanja in delavnice so prejeli tudi sedemdnevni akcijski načrt za odgovorno uporabo vode doma.

Irena ŠtusejDelite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...