Domov » Arhiv prireditev Prebold 2014

Camino – sprehod, dolg 900 km

29 oktober 2014 Brez komentarja

V sredo, 29. oktobra 2014, smo se v Občinski knjižnici Prebold podali na sprehod, dolg 900 km. Svojo lani prehojeno Jakobovo pot nam je v sliki in besedi predstavil Ivan Zatković. Jakobova pot ali El Camino de Santiago je ena izmed najstarejših in največjih množičnih poti, ki že več kot tisoč let privlači romarje različnih ras, verskega prepričanja ter starosti. Nanjo se vsako leto odpravi tudi veliko Slovencev. Ivan Zatković je začel romati z željo, da doživi nekaj novega in se hkrati umakne od vsakdanje rutine. Prehodil je mnogo kilometrov, da bi odkril nekaj, kar je že vedel, pravi.

»Vsak cilj, tudi tisti najbolj oddaljen in neverjeten, je dosegljiv. Pomembno ga je le natančno opredeliti in vsak dan delovati za to, da se izpolni. Ko začneš pot v Franciji in je pred tabo še 800 km, si težko predstavljaš, da boš enkrat objemal kip svetega Jakoba ali užival v sončnem zahodu na koncu sveta. Vendar je vztrajnost, korak za korakom, dan za dnem, na koncu vedno poplačana.«

Med obiskovalci predavanja je bilo tudi kar nekaj takšnih, ki so predstavljeno pot tudi sami prehodili. Svoje vtise so si podelili ob koncu večera, ko smo se posladkali z značilno jedjo s poti, sladico Tarta de Santiago.
Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!