Domov » Arhiv prireditev 2019 - Žalec

BREZ VOZOVNICE V SVET – decembrsko druženje študijsko bralnega krožka v sodelovanju Medobčinske splošne knjižnice Žalec in UPI Ljudske univerze Žalec

5 december 2019 Brez komentarja

Skrivnostni knjigi v decembru: Erazem in potepuh ter Starec in morje (foto spodaj).

V decembru so bili na druženju z nami brezdomci, klateži, potepuhi, peronarji in klošarka iz vsebin, ki smo jih prebirali v novembru. Brezdomstvo je neulovljiv pojem, smo ugotavljali. Vsaka zgodba ima svoj obraz. Nekatere zgodbe lahko pospravimo v isti predal, večine pa ne. Kako hitro se lahko znajdeš na cesti, je srhljivo spoznanje, kako naša družba dojema skoraj vse enako, še srhljivejše. Besede povedo premalo, knjige včasih preveč. Brali smo: Peronarji – Feri Lainšček, Karmen – Metod Pevec, Ključ brezdomca – Franci Rogač, Na dnu in na robu v Londonu in Parizu – George Orwell, Klošarka z Miklošičeve – Tanja Mlakar, Brezdomka v Parizu – B. V. Mougin, Brezdomci – Žeromski, Erazem in potepuh – Astrid Lindgren ter nekatere druge.

V decembru beremo šolniške zgodbe. Učitelj. Šolnik. Šolmošter. Učenec. Šola. To je naša decembrska tematika, o kateri se bomo pogovarjali v januarju. Kot uvod v temo je Biserka Neuholt Hlastec predstavila vlogo učitelja v sodobni družbi.

Pridružite se nam lahko kadarkoli. Naše januarsko druženje bo 9. januarja 2020.

Irena Štusej

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...