Domov » Arhiv prireditev 2020 - Žalec

BREZ VOZOVNICE SVET in med šolske zgodbe – januarsko študijsko bralno druženje v sodelovanju Medobčinske splošne knjižnice Žalec in UPI Ljudske univerze Žalec

9 januar 2020 Brez komentarja

V januarju smo na druženje s knjigo prinesli ostanke decembrskih vzdušij. Voščili smo naši članici za življenjski jubilej, saj nas je počastila s sladkarijami in s pijačo. Če se nekdo tako dobro počuti v družbi bralcev, da želi z njimi počastiti svoj jubilej, potem je lahko to le pohvalno za knjižnico in za univerzo. Hvala, Danila.

Ugibali smo skrivnostni knjigi z namigi. Tokrat sta bili to Visoška kronika Ivana Tavčarja in Pot Nejca Zaplotnika. Vedno nas osupne, kako izvirno znajo bralci namigniti na skrito vsebino.

Pogovarjali smo se o Šolniškem kruhu Andreja Makuca, o Pedagoškem triptihu Dušana Merca in še o nekaterih. V zvezi osupljivo iskrenostjo Dušana Merca, ko razgalja slovenske učitelje, smo se spraševali, v kakšni vlogi naj  gledamo Merca v tem delu; kot ravnatelja osnovne šole ali kot slovenskega pisatelja. Učiteljem res ni ničesar prihranil za kdaj drugič. Kakorkoli že, absolutnega odgovora ni, je le  čudenje nad pogumom.

V januarju beremo knjige, ki nam pomagajo pri spremembah. Beremo naslove, beremo avtorje. Če imate svojo knjigo, ki vas je spodbudila za spremembo ali vam je pomagala, se nam pridružite na februarskem druženju   v četrtek, 6. februarja 2020, ob 16. uri v žalski knjižnici.

Irena Štusej

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...