Domov » Arhiv prireditev 2020 - Žalec

Brez maske … dr. Hana Šuster Erjavec

30 november 2020 Brez komentarja

Na pragu adventa 2020, ko se številke o okuženih s koronavirusom (Sars-Cov-2), hospitaliziranih in mrtvih zaradi bolezni Covid-19, ne stabilizirajo, kaj šele zmanjšujejo, je bila gostja cikla pogovorov COVID – 19 KOT IZZIV dr. Hana Šuster Erjavec, direktorica Zdravstvenega doma dr. Jožeta Potrate Žalec. Z njo se je pogovarjala Jolanda Železnik. Pogovor, ki je potekal v avli Doma II. slovenskega tabora Žalec, je snemala Savinjska televizija.

Situacija zbuja strah in skrb, javno življenje se je ustavilo. Da bi doprinesli k zajezitvi virusa so jo izbrali za gostjo pogovorne oddaje, da bi iz prve roke dobili ustrezne informacije. Uvodoma je dr. Hana Šuster Erjavec predstavila Zdravstveni dom Žalec, njegovo organizacijo, število zaposlenih, programe, ki jih izvajajo, razvojne projekte, ambulante, spregovorila je tudi o obremenjenosti zdravnikov in povedala, kako si izbrati zdravnika …

Poudarek pa je bil na obvladovanju trenutne situacije, ki jo kroji koronavirus. Predstavila je Covid točko, ki v Žalcu deluje od 24. septembra 2020. V teh dneh odvzamejo poprečno 90 brisov. Delež pozitivnih je od 30 – 50 %. Predstavila je delovanje Zdravstvenega doma Žalec v času epidemije, kakšen je postopek pred vstopom v zdravstveni dom, kateri programi so sedaj ukinjeni. Spomnila je, kateri so najpogostejši simptomi, ki kažejo na okuženost s koronavirusom, in kako ukrepati, ko sumimo na okužbo oziroma je le-ta že potrjena. Ob koncu pogovora je poudarila, kako preprečiti oz. zajeziti širjenje okužb s Sars-Cov-2, da bi bili zadnji decembrski dnevi bolj sproščeni, kot so ti zdaj.

Življenje, kot smo ga bili vajeni, najbrž ostaja preteklost, a ljudje smo prilagodljiva bitja in se bomo zagotovo znašli tudi v spremenjenih razmerah, seveda pa moramo najprej vse dati od sebe in po svoji moči prispevati k čim prejšnji zajezitvi širjenja tega virusa, ki nam je tako močno premešal karte in prekrižal načrte.

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...