Domov » Arhiv prireditev Žalec 2015

BRALNO DRUŽENJE NA VALOVIH ČASA

8 oktober 2015 Brez komentarja

V sodelovanju z UPI Ljudsko univerzo Žalec smo začeli novo sezono pogovorov o branju, ki smo jih letos poimenovali Bralno druženje na valovih časa. Pogovori o prebranih knjigah bodo še vedno vsak prvi četrtek v mesecu od oktobra do maja. Teme branja bodo javno objavljene na domačih straneh knjižnice in univerze, pogovorom pa se lahko brez predhodne prijave pridružite kadarkoli. Usmerjata jih Irena Štusej iz knjižnice in Biserka Neuholt Hlastec iz univerze.

Teme branja bodo v sklopih po dva meseca za posamezno temo.

Za druženje v novembru in decembru bomo brali čtivo na temo beguncev, azilantov, izseljencev in podobno. Na domačih straneh knjižnice in univerze je objavljen seznam priporočenega branja, ki obsega leposlovje, strokovna dela, članke, filme in podobno. Branje pa sme biti tudi po lastnem izboru, a v povezavi s temo. Sprva se bomo na druženju pogovarjali o prebranem, nakar bo na drugem druženju o isti temi z nami gost, ki je na nek način povezan s temo branja. Zbrali bomo nekaj otroških knjig in poskrbeli, da jih prejme ustrezen center za oskrbo beguncev.

V januarju in februarju bodo mladi tema branja. Vse v povezavi z njimi. Na druženje bomo povabili nekatere starše, katerih otroci so po študiju ostali z družinami v tujini.

Zadnja tema branja pa bo poezija. V vseh oblikah, znanih in manj znanih. V povezavi z njo bo v knjižnici in na univerzi zabojček, v katerega boste lahko oddali svoje pesmi, ki jih bo kasneje na druženju bral in komentiral gost, najbrž pesnik. Pesnili bodo tudi udeleženci, in sicer v stilu telefona: dva verza jaz, nadaljuješ ti in tako naprej.

V maju bo zaključno druženje.

Vabimo, da se nam pridružite, če želite deliti misli o prebranem ali jim le prisluhniti.


Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!