Domov » Arhiv prireditev Polzela 2022

Borelioza in divja ščetica – predavanje Beneta Behriča v Občinski knjižnici Polzela

17 marec 2022 Brez komentarja

V knjižnici so knjige o klopih in boreliozi ene najbolj iskanih v vseh letnih časih. Ponudbo knjig smo želeli obogatiti z izkušnjami človeka, ki se tudi sam otepa borelioze že nekaj let, zadnja leta uspešno predvsem zaradi tinkture iz divje ščetice.

V slovenskem prostoru je Bene Behrič poznan kot zeliščar, ki je mnogim pomagal odkriti boreliozo in omiliti njene učinke, predvsem pa je pomagal odkriti zastarano boreliozo. Njegov pripravek iz divje ščetice, svete rastline, kot ji pravi sam, ima čudežno moč.

Prihaja čas, ko sem bomo pogosto potikali v naravi, v gozdovih, pravzaprav je dovolj že sprostitev na domačem dvorišču in že lahko staknemo okuženega klopa. Zaradi virusa covid-19 smo skoraj pozabili, da obstajajo tudi druge nevarnosti. Maske nas ne bodo varovale pred klopi, morda pa nas bo previdnost in ustrezno ukrepanje.

Borelia je prefrigana bakterija. Ko se zdravniki odločijo za antibiotično zdravljenje, se zavleče v tkivo in se prikaže spet, ko je zanjo varno. Kadar čepi v tkivu, jo z običajno analizo krvi za ugotavljanje prisotnosti borelie ne odkrijejo. Ves ta čas lahko povzroča v telesu nesluteno razsulo. Običajno se sproti v tistem delu, ki je že šibka točka telesa, kakšna rana, kronična razjeda, oslabelost, vnetje, celo rana po operaciji. Z bioresonančno preiskavo se njena prisotnost v večini primerov odkrije in s pripravkom iz divje ščetice uspešno zdravi.

Tinkturo divje ščetice in številne druge pripravke, ki jih izdelujejo v Zeliščarstvu Bene, je imel zeliščar s sabo.

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...