Domov » Arhiv prireditev 2017 - Žalec

107 dni Alp: pohod po rdeči poti Via Alpina

19 april 2017 Brez komentarja

Pohod po rdeči poti Via Alpina je pohod 161-ih etap ali pohod po 8 alpskih državah, ki traja dlje od pohodniške sezone: Pot poteka po Italiji, Sloveniji, Avstriji, Nemčiji, Lihtenštajnu, Švici, Franciji in Monaku.

Rdeča pot je pravzaprav povezovalna pot med vsemi osmimi državami. Večkrat prečka glavni alpski greben in hkrati povezuje Alpe od Trsta do Monaka preko Bavarske in Lihtenštajna.

Poleti leta 2015 je to pot uspelo prehoditi tudi gostu Medobčinske splošne knjižnice Žalec, ki je organizirala potopisno predavanje 107 dni Alp: pohod po rdeči poti Via Alpina, Igorju Gruberju.

Pohodnik in gornik je v 107-ih dneh prehodil 2.640 km in se povzpel za 140 km. Na poti so ga spremljali 14 kilogramski nahrbtnik in 5 parov čevljev. Posnel je več kot 12.000 fotografij in izgubil 18 kg. Svoje občutke, spoznanja in dogodivščine je strnil v knjigo in DVD.

Zanimiv in pester večer je zaključil s svojo mislijo: »Pot je včasih nepredvidljiva, polna presenečenj in preizkušenj. A če ne poskusimo, ne bomo nikoli vedeli, ali zmoremo.«Foto: Veni Ferant

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...